Sy hörn (feat. Cina)

mönster sytips

Mönster: Cina från Mönsterfabriken. Jag har sytt den långärmade varianten i storlek 80, kortad totalt 2.5 cm (standardändring; jag är 156 cm). På mig var halsen stor så jag roterade ut vidd till insnittet och ritade om kragen.

Tyg: Tunn twill i ull/linne ur mitt privata förråd som visade sig vara lite av en utmaning att jobba med, inte minst för att det fransade sig i rekordfart. 

Överlag är Cina ett ganska snabbt projekt. Utmaningen ligger kanske främst i att få till fina kraghörn. Mitt tips är därför att märka noga och se till att klippa i sömsmånen ända fram till stygnen för att inte tyget ska dra sig. Med ett tunt tyg kan man ta en liten bit mellanlägg till hjälp för att stabilisera tyget runt hörnet. Jag gjorde inte det nu, men plockade upp tipset från Paper Theory när jag sydde deras Kabuki tee. Smart!

 

 

Relaterade inlägg

 • Fibrer, del 1: Bomull
  Fibrer, del 1: Bomull

  Kort historia Bomullsfibern kommer från en buske och växer i en fluffig, skyddande boll runt dess frön. Bomullssläkte...

 • Mönsterpassning (feat. Agnes)
  Mönsterpassning (feat. Agnes)

  Mönster: Agnes från Mönsterfabriken, utan motveck, ficka och krage. Tyg: Lätt linne, Camino A från nani IRO (numera s...

 • Ekochambray (feat. Myosotis)
  Ekochambray (feat. Myosotis)

  Mönster: Myosotis från Deer and Doe, version B. Storlek 38 med lite extra vidd i byst och midja. Förlängd 8 cm upptil...Äldre inlägg Nyare inlägg