Sy hörn (feat. Cina)

mönster sytips

Mönster: Cina från Mönsterfabriken. Jag har sytt den långärmade varianten i storlek 80, kortad totalt 2.5 cm (standardändring; jag är 156 cm). På mig var halsen stor så jag roterade ut vidd till insnittet och ritade om kragen. Tyg: Tunn twill i ull/linne ur mitt privata förråd som visade sig vara lite av en utmaning att jobba med, inte minst för att det fransade sig i rekordfart. 

Överlag är Cina ett ganska snabbt projekt. Utmaningen ligger kanske främst i att få till fina kraghörn. Mitt tips är därför att märka noga och se till att klippa i sömsmånen ända fram till stygnen för att inte tyget ska dra sig. Med ett tunt tyg kan man ta en liten bit mellanlägg till hjälp för att stabilisera tyget runt hörnet. Jag gjorde inte det nu, men plockade upp tipset från Paper Theory när jag sydde deras Kabuki tee. Smart!

 

 

Relaterade inlägg

 • Fibrer, del 2: Lin
  Fibrer, del 2: Lin

  Kort historia Lin växer på många håll i världen och kan odlas i nästan hela Europa. Det är en tålig växt med låg klim...

 • Uppskatta tygåtgång
  Uppskatta tygåtgång

  Tyger på metervara har ofta en bredd på 110 cm (japansk standard) eller 150 cm. På rullen är de vikta och alltså 55 r...

 • Tvättråd
  Tvättråd

  Bomull, linne och lyocell Det är skillnad på vad ett tyg tål och hur det bör behandlas. Ditt linnetyg kanske tål att ...Äldre inlägg Nyare inlägg