Sy hörn (feat. Cina)

mönster sytips

Mönster: Cina från Mönsterfabriken. Jag har sytt den långärmade varianten i storlek 80, kortad totalt 2.5 cm (standardändring; jag är 156 cm). På mig var halsen stor så jag roterade ut vidd till insnittet och ritade om kragen.

Tyg: Tunn twill i ull/linne ur mitt privata förråd som visade sig vara lite av en utmaning att jobba med, inte minst för att det fransade sig i rekordfart. 

Överlag är Cina ett ganska snabbt projekt. Utmaningen ligger kanske främst i att få till fina kraghörn. Mitt tips är därför att märka noga och se till att klippa i sömsmånen ända fram till stygnen för att inte tyget ska dra sig. Med ett tunt tyg kan man ta en liten bit mellanlägg till hjälp för att stabilisera tyget runt hörnet. Jag gjorde inte det nu, men plockade upp tipset från Paper Theory när jag sydde deras Kabuki tee. Smart!

 

 

Relaterade inlägg

 • Formen A (feat. Geranium)
  Formen A (feat. Geranium)

  Mönster: Geranium från Made by Rae, version A utan ärmar. Storlek 3T kortad 7.5 cm i kjolen.  Tyg: Double gauze, Form...

 • Sybeskrivning: Tygkassen Ada
  Sybeskrivning: Tygkassen Ada

  Sy Fabrikörs minikasse! Bra till presenter och gillas av barn. Vi kallar den Ada, eftersom det var till min dotter ja...

 • Fibrer, del 4: Ull
  Fibrer, del 4: Ull

  Kort historia Med ull avses oftast pälsen från tamfår, men ull kan också komma från bland annat lamadjur, getter, kam...Äldre inlägg Nyare inlägg