Fabrikör

Ekochambray (feat. Myosotis)

mönster tyg

Ekochambray (feat. Myosotis)

Mönster: Myosotis från Deer and Doe, version B. Storlek 38 med lite extra vidd i byst och midja. Förlängd 8 cm upptill och 10 cm i kjolen. 2.5 cm påsytt uppvik på ärmarna.  Tyg: Ekologisk bomullschambray, Dark Grenadine från Les Trouvailles d'Amandine (numera slutsålt). Åtgång 2 m x 155 cm bredd.  Min tredje Myosotis, fast den här gången till min mor. Mönstret är väldigt kort (bra för mig!) men går att, som här, förlänga till mer klassiska proportioner utan problem. Jag gillar också att lägga till ett sytt uppvik för att ge ärmen lite mer finish.   Foto: Frank Palm

Läs mer →


Hur ska en skjorta sitta?

sytips

Hur ska en skjorta sitta?

Din skjorta får såklart se ut exakt hur du vill, men det finns några riktlinjer för hur en klassisk skjorta ska sitta, om inte annat så för att säkra att det går att röra sig normalt.

Läs mer →


Formen A (feat. Geranium)

barn mönster tyg

Formen A (feat. Geranium)

Made by Raes Geranium har jag sytt ett tiotal gånger i olika varianter. Basversionen utan ärmar är den som oftast kommer till användning hos oss, antingen som den är eller med en tunn tröja under. 

Läs mer →


Sybeskrivning: Tygkassen Ada

barn sybeskrivning

Sybeskrivning: Tygkassen Ada

Sy Fabrikörs minikasse! Bra till presenter och gillas av barn. Vi kallar den Ada, eftersom det var till min dotter jag gjorde den första. Den färdiga påsen (utan handtag) mäter 20 x 20 cm. Du behöver en tygbit på 38 x 50 cm och ungefär en halvtimme.

Läs mer →


Fibrer, del 4: Ull

fibrer tyg

Fibrer, del 4: Ull

Med ull avses oftast pälsen från tamfår, men ull kan också komma från bland annat lamadjur, getter, kamel och kanin. Får har avlats i ungefär 10 000 år och hade från början en mjuk underpäls täckt av grövre, rakare hår.

Läs mer →